Ikuisesti sinun voitti parhaan ohjauksen palkinnon Nyonissa

07.07.2011

Mia Halmeen ohjaama dokumenttielokuva Ikuisesti sinun on voittanut parhaan ohjauksen palkinnon Sveitsissä Nyonin arvostetuilla Visions du Réel -elokuvajuhlilla. Kilpailusarjassa voitokkaasti menestynyt elokuva on Avanton Productions oy:n tuottama.

Kansainvälinen raati, johon kuuluivat Jennifer Fox, Michael Madsen ja Clément Duboin, kehuivat Halmeen selkeää ohjauksellista otetta sekä hänen varmuuttaan ja herkkyyttään ohjaajana:
"The director has a clear directorial gaze: as an audience we feel we are in the safe and sensitive hands of a filmmaker who knows where she is taking us by revealing a world cinematically and through sound design. "

Elokuvassa seurataan läheltä ja avoimesti huostaanotettujen lasten elämää. Lapset kaipaavat vanhempiaan ja lasten vanhemmat surevat kadotettua rakkautta, lapsia. Sijaisvanhemmat yrittävät paikata läheisyyden puutetta ja kiireisen yhteiskunnan jälkiä oman jaksamisensa äärirajoilla. Lapset matkaavat biologisen kodin ja sijaiskodin välillä, ja surevat eroa molemmissa kodeissa. Arki kuljettaa lapsia ja aikuisia, saa kiintymään ja haparoiden luottamaan.

Päähenkilöiden vaikeista elämäntilanteista huolimatta elokuvassa on läsnä toivo ja muutoksen mahdollisuus. Elokuva on vahva ajankuva ja samalla tarina, joka voisi tapahtua kenelle tahansa elämän käydessä liian raskaaksi. Mia Halme on usein käsitellyt dokumenttielokuvissaan perhettä, rakkautta ja lähellä olemista. Nähdyksi tulemisen tarve sekä oman paikan löytäminen ovat tärkeitä aiheita suomalaisessa yhteiskunnassa, jossa vallalla ovat kiire, yhteisöllisyyden mureneminen ja lisääntyvä yksinäisyys. – Huostaanotoilla on traaginen tapa periytyä eikä tämä kierre katkea, elleivät yhteiskunnassa vahvistu inhimillisemmät arvot. Lapsen etu on kirjoitettu Suomen lakiin, mutta mitä se tarkoittaa, kysyy ohjaaja Mia Halme. Ikuisesti sinun tulee kiertämään Suomessa valkokankailla syksyn aikana ja elokuvan kansainvälisestä levityksestä vastaa Deckert Distribution.
(Tiedote 19.4.2011 Avanton Productions Oy)

Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole kommentoinut tätä sivua.

Tämän sivun kommenttejen RSS-lähde | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Copyright by: SEK
Yhteistyössä: