Iron Sky Berliinin elokuvajuhlille

25.01.2012
udo kier wolfgang kortzfleish i

Mustaa huumoria viljelevä kuunatsien uhosta ja tuhosta kertova tieteiselokuva Iron Sky saa maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla, jossa se esitetään Special Panorama-kategoriassa.

- On upeaa, että vuosikausien työ Iron Skyn kohdalla huipentuu maailmanensi-iltaan juuri Berliinissä. Toivon, että elokuvan fasismin vastainen sanoma saa esityksestä lisää kaikupohjaa, joka avaa ovet kansainväliselle menestykselle. Olen niin ylpeä ja onnellinen tiimin ja elokuvan puolesta, että uhkaan pakahtua. Vuosikausien työ ei mennyt hukkaan, ohjaaja Timo Vuorensola iloitsee. 

Huhtikuun alussa Suomessa ensi-iltansa saava Iron Sky on suomalaisen elokuvahistorian suurin elokuva. Sen tarina sijoittuu lähitulevaisuuteen, jolloin Kuun pimeällä puolella yli 70 vuotta lymynneet kuunatsit saavat valtaisan UFO-armadansa valmiiksi ja hyökkäävät pahaa-aavistamattoman Maan kimppuun. 7,5 miljoonan euron budjetilla toteutetun tieteiskomedian levitysoikeudet on myyty jo liki 30 maahan, ja uusista aluevaltauksista kuten Pohjois-Amerikasta, Venäjästä ja Intiasta neuvotellaan tiiviisti.

Iron Sky -elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola ja sen on käsikirjoittanut Vuorensola yhdessä Michael Kalesnikon kanssa Johanna Sinisalon alkuperäistarinan pohjalta. Kansainvälisin voimin toteutetun elokuvan päätuottajana toimii suomalainen Blind Spot Pictures ja osatuottajina saksalainen 27 Films Production sekä australialainen New Holland Pictures.

Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole kommentoinut tätä sivua.

Tämän sivun kommenttejen RSS-lähde | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Copyright by: SEK
Yhteistyössä: