Nauru tarttuu kurkkuun

27.04.2012
JoonasSaartamoJuhaVuorinen

Kirjailija Juha Vuorinen oli alun perin sitä mieltä, ettei hänen kirjoittamastaan kulttipokkarista Juoppohullun päiväkirja saa elokuvaa.

Huhtikuussa 2012 Vuorinen kuitenkin seisoo herttoniemeläisen elokuvastudion takahuoneessa ja seinän takana Vuorisen luoma Juha Berg heittää kuvaputkitelevisiota ulos lavasteikkunasta. On menossa Juoppohullun päiväkirja -elokuvan neljäs kuvauspäivä.

- Olen antanut vastuun elokuvasta ohjaaja Lauri Maijalalle. Minulla on uskomaton luotto siihen, että Lauri tekee version, johon ei tarvitse puuttua, sanoo Vuorinen.

Hän jopa tunnustaa, ettei ole lukenut viimeisintä käsikirjoitusversiota. Maijala vastaa ohjauksen lisäksi elokuvan käsikirjoituksesta, Vuorinen itse toimii elokuvan toisena tuottajana. Kuvauksia hän on seuraamassa päivittäin.

- Kun tulin kuvauspaikalle ensimmäisenä kuvauspäivänä, en tunnistanut Krista Kososta, kertoo Vuorinen. Kyse ei ollut huonosta kasvomuistista, vaan siitä, että Kosonen oli roolihahmossaan Tiinana.

- Krista ei ole tässä mikään kaunotar.

Kysymykseen onko elokuva ryyppäämisen ylistystä Vuorisella on selkeä vastaus.

- Juoppohan helposti todistaa ja vakuuttelee, että kaikki on hyvin. Kirja on kirjoitettu minä-muodossa, mutta elokuva tuo lisää näkökulmia.

Juoppohullun päiväkirja -elokuvasta on tulossa komedia, mutta pelkkää huutonaurua tuskin on luvassa.

- Aika kova luu täytyy olla, jos alusta loppuun nauraa, pohtii Vuorinen. - Kuten Lauri on sanonut osuvasti "Saa nauraa, mutta jossain vaiheessa nauru tarttuu kurkkuun".

 

Suomileffa.fi
Kuvassa Juha Bergin roolin tekevä Joonas Saartamo ja kirjailija Juha Vuorinen.

---

Juoppohullun päiväkirja ensi-illassa 28.12.2012.

Elokuvan valmistumista voi seurata elokuvan Facebook-sivuilla ilmestyvässä Juoppis-blogissa osoitteessa facebook.com/juoppiselokuva. Blogin video-osioissa nähdään kuvauksissa seikkaileva reportteri Juha Vuorinen, joka haastattelee tekijöitä ja esittelee elokuvan tekemisen eri vaiheita. Vuorisen lisäksi bloggaamassa ovat myös muun muassa elokuvan toinen tuottaja Aleksi Bardy, ohjaaja Lauri Maijala sekä liuta elokuvan näyttelijöitä.

Katso Juoppis-videoblogin ensimmäinen osa:

Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole kommentoinut tätä sivua.

Tämän sivun kommenttejen RSS-lähde | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Copyright by: SEK
Yhteistyössä: