Pala Italian aurinkoa

15.12.2011
avain italiaan2

Perjantaina 16. joulukuuta ensi-iltansa saava Avain Italiaan kertoo nuoresta orvosta Cabellasta, joka saa huoltajaltaan perinnöksi vanhan avaimen. Avain johdattaa hänet rapistuneeseen taloon pienessä italialaisessa kylässä. Cabella ystävystyy naapurissa asuvien siskosten kanssa, ja pikkuhiljaa yksinäisyys alkaa väistyä Cabellan elämästä. Samalla alkaa paljastua mikä liittää hänet kylään ja kyläläisiin.

Elokuvan Avain Italiaan on ohjannut Rosa Karo, ja se on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa. Elokuvan yhtenä tuottajana on paremmin sävellyksistään tunnettu Tuomas Kantelinen. Tuottamisen lisäksi Kantelinen vastaa myös elokuvan musiikista. 

Avain Italiaan sai alkunsa ajatuksesta tehdä elokuva, jossa on onnellinen loppu, ja jota katsoessa on turvallinen olo. Sisällön lisäksi myös elokuvan ilme on värikylläinen ja valoisa. Elokuva  on täynnä pukuloistoa, yksityiskohtia ja kirkkaita värejä. Ohjaaja Rosa Karon mielestä Avain Italiaan on epätyypillinen elokuva Suomessa.

− Tyttökirjamaisuus ja hyvänmielenteema korostuvat.

Avain Italiaan on epätyypillinen suomalaiselokuva myös toteutukseltaan. Elokuva on englanninkielinen ja sitä on kuvattu Italiassa, Intiassa ja Englannissa. Tekijäryhmässä on ollut mukana 26 eri kansallisuutta. Suomalaista elokuvassa on ohjaaja-käsikirjoittajan lisäksi säveltäjä, toinen kuvaajista ja enemmistö tuottajista - sekä Mikko Leppilampi.

Mikko Leppilammesta puhuminen saa elokuvan nuoret naisnäyttelijät nauramaan. Elokuvassa yhtä siskoksista, Sophiaa, esittävä Elisa Cartocci oli ennen kuvauksia kuullut, että Leppilampi on hyvin suosittu Suomessa ja erityisen hyvännäköinen. Tämä sai ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevän Cartoccin jännittämään kohtauksia Leppilammen kanssa. Jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi:

− Mikko oli vastanäyttelijänä hyvin energinen - ja komea.

Nuoret näyttelijät painottavat Avain Italiaan -elokuvan tekemisen yhteisöllisyyttä. 

− Olimme vähän kuin perhe kuvauksissa.

He arvelevat, että kuvauksissa vallinnut henki, nauru ja ilo, välittyivät myös itse elokuvaan.

Ohjaaja Rosa Karon mukaan elokuvan vastaanotto maailmalla on ollut "uskomaton". Jo ennen Suomen ensi-iltaa elokuva on ehtinyt kerätä lukuisia palkintoja festivaaleilla. Nyt sen vuoro on tuoda aurinkoa ja värejä Suomen ainakin vielä toistaiseksi harmaaseen talveen.

 

Suomileffa.fi

Kuva: Avain Italiaan -elokuvan työryhmää vieraili joulukuun alussa Helsingissä elokuvan kutsuvierasensi-illassa, ja he olivat läsnä myös samana päivänä pidetyssä lehdistönäytöksessä. Kuvassa Gwendolyn Anslow (Cabella), ohjaaja Rosa Karo ja Moose Ali Khan (Lord Jai).

Lähetä kommenttisi

Kommentit

Kukaan ei ole kommentoinut tätä sivua.

Tämän sivun kommenttejen RSS-lähde | Kaikkien kommenttien RSS-syöte

Copyright by: SEK
Yhteistyössä: